Когато гаджето ти започне да следва непознати момичета в Instagram

Когато гаджето ти следва непознати момичета

Въпрос, който наскоро получих от приятелка, гласеше: “А ти как би реагирала, ако един ден и твойто гадже започне да следва непознати момичета в Instagram?” Разговорът продължи с признанието ѝ какво неудобство чувства, виждайки, че приятелят ѝ си пише и харесва снимките на напълно случайни, добре изглеждащи момичета.

Действително, за нас като момичета, е много лесно да попаднем в капана на това да сравняваме себе си с образите, които виждаме в Instagram. Колкото и да си повтаряме, че социалните мрежи представят една изкривена реалност, понякога това просто не е достатъчно, за да ни попречи да почнем да се съмняваме в себе си и да изгубим увереността си. А горната ситуация лесно може да постави на изпитание доверието между партньорите.

Въпреки че всеки е свободен да преценява кого да следва или да не следва в социалните мрежи, според мен, когато едната страна намира за притеснителни действията на другата, трябва да се проведе открит разговор между двамата.

Такава, най-вероятно, ще е бъде и моята реакция, ако един ден попадна в ситуацията на приятелката ми.

В края на краищата, дори и да се стигне до поставяне на някави разумни граници, то те ще бъдат, за да могат и двамата партньори да продължат да са щастливи в тази връзка.